ZWAAR BEPLANT

In zwaar beplantte aquaria is er geen gebalanceerde verhouding tussen het aantal vissen en de planten. Door de grote hoeveelheid planten onstaat er een ekort aan nitraten en fosfaten om tot een gezonde plantengroei te komen. Daarom bevat FloraGrow PRO plantenvoeding nitraten en fosfaten om dit tekort aan te vullen. Zwaar beplantte aqaria kunnen niet zonder CO2 systemen. Colombo heeft verschillende systemen voor kleine als ook grote aquaria.

 • FLORA BASE PRO

  FloraBase Pro is een unieke bodem, gemaakt in Japan. De korrels vallen niet uiteen en behouden hun vorm. FloraBase Pro is rijk aan voedingsstoffen en de open structuur zorgt voor sterke wortels. FloraBase verlaagd en stabiliseert de pH op 6. Bij deze pH-waarde is er van nature voldoende CO2 beschikbaar voor een goede plantengroei.Het CO2 gehalte van het water is zeer belangrijk voor een opti-male plantengroei. In de grafiek kunt u zien dat de CO2 opname bij een pH van 6,0 ongeveer 80% is. Bij een hogere pH-waarde neemt de opname snel af. Het starten van een nieuw aquarium is bij het gebruik van FloraBase Pro veel een-voudiger. Bij een pH-waarde onder 7 vormt zich ammonium in plaats van het giftige ammoniak. U kunt een bodem maken met alleen FloraBase Pro, of NutriBase gebruiken en deze afdekken met FloraBase Pro. Garnalen en bijvoorbeeld Discus vissen gedijen uitstekend bij een pH van 6, deze dieren houden van FloraBase Pro! FloraBase Pro wordt aanbevolen door experts!

 • FLORAGROW PRO

  FloraGrow Pro is een vloeibare plantenvoeding voor zwaar beplante aquaria, bijv. zogenaamde ‘Scapers’ aquaria. In samenwerking met aquari-umplantenkwekerij ‘Aquafleur’ is een unieke samenstelling ontwikkeld. FloraGrow Pro bevat alle belangrijke voedingstoffen in een uitgebalan-ceerde samenstelling, bovendien zijn aan deze voeding zijn o.a. nitraten en fosfaten toegevoegd. In normaal beplantte aquaria zijn deze voeding-stoffen voldoende aanwezig omdat ze vrijkomen uit visvoer en omzetting in het filter. In aquaria met veel planten zijn deze stoffen onvoldoende aanwezig, gebruik in dit geval FloraGrow Pro.

 • NUTRICAPS

  FloraGrow Nutri Caps bevatten een complete samenstelling van alle voedingstoffen die aquari-umplanten nodig hebben. Omdat niet alle plan-ten voldoende voeding kunnen opnemen via het blad is de aanwezigheid van voedingsstoffen in de bodem van groot belang. De Nutri Caps werken met Osmocote wat zorgt voor aan lang-durige regelmatige afgifte van voedingstoffen voor een optimale plantengroei.

 • FE-TABS

  FloraGrow FE-tabs leveren ijzer aan de wortels. Bepaalde planten zijn voor de opname van ijzer bijna geheel afhankelijk van opname door de wortels. Door de FE tabletten in de bodem te drukken wordt de voedingsbodem verrijkt met hoogwaardig ijzer wat via de wortels van de plan-ten kan worden opgenomen.