ALGEN

Vissen produceren ammonia wat door nuttige bacteriën wordt omgezet naar nitraat. Uit voeding voor vissen komen fosfaten vrij. In de regel kun je stellen; hoe meer vissen, hoe groter de aanwas van nitraat en fosfaat. Door nitraat- en fosfaatwaarde op de optimale waarde te houden wordt algengroei sterk beperkt.

 

 • TESTEN

  Nitraten en Fosfaten zijn potente voedingsstoffen voor algen. Met de Colombo Nitraat en Fosfaat testen voor zeewater kun je eenvoudig meten hoe hoog de Nitraat en Fosfaat waardes zijn. Daarnaast zijn er productoplossingen om de Nitraat en Fosfaat waarde onder het gewenste maximum te houden.

 • NITRATE EX

  Nitrate Ex is een voedingsstof voor bacteriën die nitraat kunnen afbreken. Deze bacterien kunnen zonder deze voedingsstof zich niet goed ontwikkelen. Nitrate Ex moet dagelijks worden gedoseerd, na enkele weken is de bacteriekolonie voldoende ontwikkeld en zul je een duidelijke reductie van nitraat kunnen waarnemen.

  Dosering:

 • NP PELLETS

  Een andere oplossing is het gebruik van NP Pellets, deze korrels bieden bacteriën op een andere manier, dezelfde  voedingssstof aan. De NP Pellets kunnen worden gebruikt met behulp van een bewegend bed filter.

  Dosering:

 • PHOSPHATE EX

  Fosfaten zijn gemakkelijk te verwijderen met Phosphate Ex. Met één dosering kan de gewenste hoeveelheid fosfaat direct worden verwijdert. Onze unieke formule biedt ongeëvenaarde resultaten. Voeg 1 ml Phosphate Ex toe om 5 mg fosfaat te verwijderen. Zo simpel is het.

  Dosering:

 • NITRATE & PHOSPHATE PLUS

  In aquaria met zeer veel koralen kan een tekort aan nitraat of fosfaat ontstaan, dit kan met Nitrate Plus en Phosphate Plus eenvoudig worden aangevuld.

  Dosering: