Colombo All4 Systeem

Calcium en carbonaat zijn de 2 belangrijkste elementen in zeewater welke in relatief grote hoeveelheden nodig zijn en ze moeten dan ook apart toegediend worden via Colombo Calcium+ en KH+. Colombo All-Four bevat alle andere macro- en micro-elementen die koralen nodig hebben voor een optimale groei en een perfecte kleurontwikkeling, zoals magnesium, ijzer, jodium, kalium en nog vele anderen. Op basis van een calcium meting voegt u Colombo Calcium+ toe. Doseer vervolgens per 100 ml Colombo Calcium+, 50 ml Colombo All-Four.

 • All four

  Voor een succesvol zeeaquarium is het zaak de waterwaarden stabiel en op niveau te houden. Met Colombo All Four kunt u de waterwaarden op een eenvoudige manier onderhouden. Gebruik een 4-kanaals doseerpomp, bijvoorbeeld die van Blue Marine.

  KH en Calcium: Bepaal door middel van een regelmatige test het verbruik van deze twee waardes en stel de doseerpomp in zodat er naar behoefte KH- en Ca plus wordt toegevoegd.

  Nitraat en Fosfaat: Voeg op kanaal 3 Nitrate Ex toe volgens het gebruiksvoorschrift. Fosfaat is met Phosphate Ex eenvoudig te reduceren. Mocht het fosfaat gehalte te hoog zijn, reduceer dit dan met het handmatig doseren van Phosphate Ex.

  All Four: Colombo All Four bevat Magnesium en tal van elementen die voor de opti-male kleuring belangrijk zijn zoals o.a. Kalium, IJzer, Jodium, enz. De dosering van All Four is gebaseerd op het Calcium verbruik. Bereken de dosering en stel deze in op kanaal 4.

  Test de KH, Calcium, Nitraat en Fosfaat waarden regelmatig en pas de dosering aan naar behoefte. Het handmatig doseren van Coral Vits is aan te raden.

   

 • Eenvoudig onderhoud met het Colombo All Four onderhoudsysteem op een 4-kanaals doseerpomp.

  Kanaal 1: Colombo KH+
  Kanaal 2: Colombo Ca+
  Kanaal 3: Colombo Nitrate Ex
  Kanaal 4: Colombo All Four