CO2 SYSTEMEN

Planten hebben CO2 nodig om te kunnen groeien. Overdag, als er licht is, nemen planten CO2 op en geven zuurstof af. In de nacht werkt het andersom, dan nemen planten zuurstof op en geven CO2 af. Omdat aquariumplanten onder water groeien moeten ze CO2 opnemen uit het water. In aquariumwater is normaal gezien onvoldoende CO2 aanwezig om de planten goed te laten groeien. Met een CO2 systeem wordt CO2 gas toegevoegd aan het water, wat vervolgens door de planten kan worden opgenomen.

CO2 BASIC SET

Met de CO2 Basic Set kan op een eenvoudige manier CO2 worden toegevoegd aan kleine aquaria. Vul de diffusor met CO2 en door contact met het water wordt het CO2 gas opgenomen.

CO2 ADVANCE SET

De Colombo CO2 advance set bestaat uit een drukcilinder met 95 gram CO2, een drukregelaar, een 3-in-1 diffusor en alle aansluitingen. Met de drukregelaar regelt u de hoeveelheid CO2 die naar de diffusor stroomt. In de diffusor kunt u door middel van de ingebouwde bellenteller zien hoeveel CO2 bellen er in een bepaalde tijd worden afgegeven. De diffusor produceert zeer fijne belletjes waardoor het CO2 gas goed door het water wordt opgenomen.

CO2 ADVANCE SET MET 800 GR. CYLINDER

Met behulp van een los verkrijgbare adapterring kunt u de drukregelaar van de Advance set gebruiken op de 800 gram fles. Op deze manier hoeft de cilinder minder vaak te worden verwisseld en is het gebruik bijna 70% voordeliger. Door het gebruik van een magneetklep kan de toediening van CO2 gedurende de nacht automatisch worden onder-broken. Planten hebben namelijk ‘s-nachts geen CO2 nodig. Hiermee bespaart u flink op de kosten van het CO2 gas en hoeft de regelaar niet opnieuw te worden afgesteld.

CO2 Reactor

Maak zelf CO2 met 2 componenten. Geen drukflessen meer verwisselen! De Colombo CO2 reactor is een zeer complete set om middels twee componenten zelf eenvoudig CO2 te maken. In plaats van drukflessen te verwisselen kan de lege fles met de 2-componenten eenvoudig weer gevuld worden met zuiver CO2 gas.

De fles is gemaakt van RVS 314. Meegeleverd worden o.a.: Fleshouder, drukregelaar, magneetventiel, bellenteller, terugslagklep, uitstromer, toebehoren en reserveonderdelen

Let op: De 2-componenten zijn niet inbegrepen, deze kunnen middels de Colombo CO2 reactor refill worden aangeschaft. Gebruik: Voeg de 2- componenten toe en voeg daarop 300 ml water toe. Sluit de fles met de drukregelaar. Door een chemische reactie ontstaat in 30 minuten ca. 105 gram CO2 gas.

CO2 Reactor Refill

2-componenten voor de Colombo CO2 reactor. Verpakking bevat 3 sets component A en B, elk 200 gram. Met 1 set kan ca. 105 gram CO2 gemaakt worden. 1 verpakking is daarmee voldoende om ca. 315 gram CO2 te maken.

 • CO2 PROFI SET

  De CO2 profi set bevat alle componenten voor een professioneel CO2 systeem. Met de 800 gram wegwerpfles heeft u voldoende CO2 om weken-lang CO2 toe te voegen. Het systeem kan verder worden voorzien van een magneetklep die als accessoire verkrijgbaar is.

  3 IN 1 DIFFUSER

  Met de 3 in 1 diffuser heeft u een terugslagklep, bellenteller en diffuser in één apparaat. Het medium model is inbegrepen in de advance set. Voor grotere aquaria is er ook een large model verkrijgbaar

 • 800 GRAM CO2 CYLINDER

  De 95 gram cilinder van de Advance set moet regelmatig worden vervangen. Met een los verkrijgbare adapterring kunt u de drukregelaar aansluiten op de 800 gram cilinder. Met de hoeveelheid CO2 gas in deze cilinder kunt u voorlopig even vooruit.

  MAGNEETKLEP

  Omdat planten alleen overdag CO2 opnemen kan de toevoer ‘s-nachts worden gestopt. Door het monteren van de magneetklep kan dit m.b.v. een timer automatisch gebeuren. U verdient de magneetklep vanzelf terug, u bespaart immers flink op de CO2 cilinders!

 • CO2 INDICATOR

  De CO2 indicator is een onmisbaar hulpmiddel bij het gebruik van een CO2 systeem. De indicator geeft continue de CO2 waarde aan. Op deze manier kunt u het CO2 systeem zo afstellen dat de juiste hoeveelheid CO2 wordt toegegeven.