FILTERWERKING OPTIMALISEREN

Net als elk ander huisdier moet ook bij vissen de behuizing worden schoongehouden. Vissen produceren het schadelijke ammonia wat in het filter met behulp van nuttige bacteriën via nitriet wordt omgezet naar het onschadelijke nitraat. De bacteriën in het filter hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Daarom ontstaan bij de opstart vaak problemen. Door het water regelmatig te testen kunt u controleren of de waterkwaliteit in orde is.

 • FILTERSTART

  Filterstart is een bacteriestarter voor nieuwe en bestaande vijvers, in het voorjaar en na iedere schoonmaak moet u het vijverfilter en het biologisch evenwicht een handje helpen, dit doet u door deze levende bacteriën toe te voegen.

  De speciaal gekweekte bacteriën in Bactuur Clean breken op natuurlijke wijze het vuil en slib af. Het resultaat is een schonere vijver en filter en daardoor minder water- en algenproblemen.

  Activator is een plantaardige biokatalysator. De unieke plantenextracten geven de reinigingsbacteriën in Filterstart & Bactuur Clean turbokracht en zorgen daarmee voor een optimale bacteriewerking.

  Door onderzoek hebben we een vloeibare fosfaat verwijderaar ontwikkeld. Simpelweg Phosphate X aan het water toevoegen en de fosfaten worden verwijderd.

  Dosering: