DRAADALGEN BEHANDELEN

In helder water kan licht goed doordringen daarom ontstaan in heldere vijvers vaak problemen met draadalgen. De draadalgen groeien aan de wanden van de vijver en kunnen onderwaterplanten overwoekeren.

 • ALGISIN

  Algisin is een krachtige en trefzekere oplossing tegen draadalgen, binnen enkele dagen zullen de draadalgen beginnen te verdwijnen en na 14 dagen is de hele vijver vrij van draadalgen. Draadalgen kunnen zich door zonlicht explosief ontwikkelen en daarmee planten overwoekeren. Door de enzymatische werking van Algisin® blijven deze algen van voldoende voeding verstoken. Afgestorven algen kunt u gemakkelijk met een fijnmazig net verwijderen.

  Dosering:

 • BIOX

  BiOx reinigt uw vijver met actieve zuurstof en breekt slib af. Zodra BiOx in contact komt met het water, komt direct actieve zuurstof vrij. Door de sterke natuurlijke oxidatiekracht van BiOx wordt organische verontreiniging en slib afgebroken. Door BiOx wekelijks te gebruiken blijft uw vijver schoon en vrij van algen. Zuurstof is een belangrijke factor in het milieu van uw vijver. De bacteriën in het vijverfilter gebruiken zuurstof bij de afbraak van afvalstoffen, en een verbeterde zuurstofverzadiging verbetert dan ook de prestaties van uw biologisch filter. Door de hogere zuurstof gehaltes halen uw vissen de door hen benodigde zuurstof gemakkelijker uit het water.

  Dosering: Wekelijks, 1 maatschep (=15 ml) per 500 liter vijverwater 1.000 ml Colombo BiOx is dan ook voldoende om 6.250 liter vijverwater gedurende 5 weken te behandelen. Nooit rechtstreeks op de planten gieten. Voor een gezonde vijver en daarmee gezonde vissen is een goede waterkwaliteit essentieel. Test daarom minimaal 1x per maand de waterkwaliteit en corrigeer waar nodig. Vooral de KH is belangrijk: deze dient tussen 6 en 8°DH te zijn, voordat met de behandeling gestart wordt.

  Dosering: